Artikkelit

Artikkelit tarjoavat asiantuntijanäkemystä ja konkreettisia vinkkejä digitaalisten palveluiden kehittämiseen, sekä syventäviä katsauksia digitaalisen palvelumuotoilun teemoihin.

kuva14359

4 syytä järjestää työpaja perinteisen palaverin sijaan

Kirjoittaja: Joni Virtanen

Oletko joskus istunut palaverissa, jossa tuntuu että mikään asia ei etene, keskustelu kiertää kehää, päätöksiä ei saada tehtyä eikä palaverin jälkeen oikein kukaan tiedä mitä tulisi seuraavaksi tehdä? Et ole yksin sillä joidenkin tutkimusten mukaan erilaisiin palavereihin kuluu jopa 31 tuntia kuukaudessa (lähes 1 täysi työviikko)! Kaiken huipuksi erään tutkimuksen perusteella johtajat kokevat, että jopa 67% palavereista ovat epäonnistuneita. Mikä siis ratkaisuksi? Palavereista ei tietenkään voida luopua kokonaan, mutta yhtenä…

kuva14111

Flutter ohjelmistotuotannossa

Kirjoittaja: Joona Mäkinen

Flutter on Googlen kehittämä, Dart-ohjelmointikieleen räätälöity ratkaisu monialustaisten sovellusten tekoon. Se aloitti toimintansa Android- ja iOS sovellusten yhteisenä alustana Facebookin React Nativen tyyliin, mutta ajan edetessä laajeni tukemaan myös PC-käyttöjärjestelmiä (Windows, MacOS, Linux).

kuva11979

Opas: Onnistu verkkosivu-uudistuksessa

Kirjoittaja: Agenda Helsinki

Verkkosivut ovat liukuva käsite. Ne voivat olla pieniä tai suuria, yksinkertaisia tai monimutkaisia, valmistua liukuhihnalta tai olla täysin räätälöityjä. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa eväitä projektiin, jossa luodaan uusi verkkosivu tai uudistetaan olemassa oleva.

kuva11919

Ohjelmistokehityksen työnkulku ja versionhallinta Agendassa (vuonna 2020)

Kirjoittaja: Agenda Helsinki

Työtavat ja työvälineet kehittyvät jatkuvasti. Tässä kirjoituksessa avaamme salaisuuksien lipasta ja kerromme miten ja millä Agendassa hoidetaan verkkokehitystä ja ohjelmistokehitystä nyt, vuoden 2020 syksyn alkuhetkinä. Mahdollista – ellei jopa luultavaa – on että vuoden mennessä tilanne on jo jotenkin muuttunut.

kuva10477

Agendahelsinki.fi uudistus 2020

Kirjoittaja: Joona Mäkinen

Tänä vuonna suoritimme tarpeellisen kasvonnoston myös omille sivuillemme. Alkuperäinen verkkosivu oli toteutettu parhaimmilla mahdollisilla standardeilla toki, vain vuonna 2015. Moni asia on muuttunut, mutta olennaisimpana on teknologiat, joiden ympärillä Agenda työstää verkkosivuja.

kuva9371

Design Sprint – Miten suunnitteluprosessin kompakti toteutus tuottaa parempia tuloksia?

Kirjoittaja: Julia Sand

Oli kyse sitten verkkopalvelusta tai mainoskampanjasta käynnistetään ne usein tapaamisen muodossa. On sanomattakin selvää, että on hyödyllistä istua alas kaikkien niiden tahojen kanssa, jotka työhön vaikuttavat ja taustoittaa projekti huolellisesti. Organisaatiot ovat kuitenkin usein rakenteeltaan niin monimutkaisia, että yksittäinen palaveri ei välttämättä sittenkään riitä siihen, että kaikki tarpeet käyvät selville ja yhteisymmärrys löytyy. Aina jotakin ymmärretään väärin tai ei muisteta mainita. Mitä enemmän tapaamisia kertyy, sitä huonommin aiempien tapaamisten asioita…