Saavutettavuus

Verkkopalveluiden saavutettavuus tarkoittaa että mahdollisimman moni voi ongelmitta käyttää kyseistä palvelua, riippumatta käyttäjän omista erityishaasteista. Tarjoamme verkkopalveluiden ja verkkosivujen saavutettavuuden tarkastuksen ja parantamisen erityisosaamista.

Asiantuntijalausunnot

Auditointi
Saavutettavuusseloste

Design

Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjeistus ja dokumentaatio

Koodi

Frontend -toteutukset
Full stack -toteutukset

kuva9188

Asiantuntijalausunnot

Tarkastamme ja raportoimme verkkopalveluiden saavutettavuuden tilannetta. Saavutettavuusauditointi eli saavutettavuuden tarkastaminen sisältää sekä teknisen tarkastuksen että asiantuntijan manuaalisesti tekemän tarkan läpikäynnin ja analyysin. Tarjoamme myös saavutettavuusselosteen laatimisen. Yleisin standardi saavuttavuusasioissa on WCAG.

Design

Asiantuntijamme suunnittelevat ja ohjeistavat yksityiskohtaisesti tarkat parannukset, joilla saavutettavuuden tila saadaan toivotulle tasolle. Tarjoamme muutenkin käyttöliittymäsuunnittelun osaamista, jotta palvelun käyttökokemus kehittyy jatkuvasti entistä paremmaksi. Tarjoamme myös käytettävyystestausta palveluna.

Lue lisää käytettävyystestauksesta

kuva9169
kuva9191

Koodi

Pystymme myös toteuttamaan varsinaiset parannukset: Tämä voi siis tarkoittaa vain front end -osuutta (itse käyttöliittymä) tai täyttä full stack -toteutusta (myös varsinaiset toiminnallisuudet, backend jne.). Meille erityisen tuttu verkkosivujen julkaisualusta on WordPress.

Miten liikkeelle?

Soita meille tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä arkisin 24h sisällä. Jos sinulla ei ole valmista tarjouspyyntöä, keskustelemme tarpeistanne mielellämme. Katsotaan miten voimme olla avuksi!

Julkaisun kuva

Miten saavutettavuusasioiden kanssa edetään?

1.

Selvitä miltä osin verkkopalvelusi ei vastaa vaatimuksiin. Tässä voi olla viisasta kääntyä ammattilaisen (kuten me!) puoleen, mutta periaatteessa selvityksen voi tehdä itsekin. Laki vaatii useilta (muttei suinkaan kaikilta) tarjoajilta AA-tasoa.

2.

Korjaa puutteet. Osan puutteista (ainakin sisältöön liittyvät) voi korjata itse, osassa taas täytynee turvautua ammattilaisen (kuten Agenda!) apuun.

3.

Laadi saavutettavuusseloste. Selosteen voi hyvin laatia itse, tai sen voi tilata ammattilaiselta (kuten – tiedät kyllä). Seloste on käytännössä listaus saavutettavuuspuutteista, sekä syistä miksi niitä ei ole korjattu.